Kinesio Tape

A kineziológiai tapasz egy rugalmas pamutanyagból készült, bőrre ragasztható szalag. A felhelyezett tapasz hatására a bőr és a szövetek fellazulnak, a nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik, javul a vérkeringés, és a fájdalom receptorokra nehezedő nyomás is csökken. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, mentesíti a sérült szövetek terhelését, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti a gyulladások bekövetkezésének lehetőségét.  


Mire jó? Ez a terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer. Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is. A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást lehet vele elérni.

Kinek ajánlom? Ha edzés közben meghúzódtál és a fájdalom, gyulladás nem múlik el, akkor egy szakszerű ragasztási technikával a probléma megoldható. A kinesio tape megoldást jelenthet abban az esetben ha sportsérülés után gyorsítani szeretnéd a gyógyulási folyamatot. Az izomlazító technikákkal a letapadások fellazíthatók és az izmok visszanyerik a rugalmasságukat ezáltal nagyobb hatékonysággal tud működni. Ha ülő munkát végzel és a hátad, nyakad "beállt", bizonyos mozdulatokra szúró fájdalmat érzel, akkor a kinesio tape nagy hatékonysággal megoldás. Ha "kattog" a vállad egy stabilizáló ragasztás megszűnteti a kellemetlen érzést és biztonságérzetet ad. Fejfájás? Teniszkönyök? Golfkönyök? "Banyapúp"? Ödéma? Van megoldás...

SMR System

Az SMR System, ahogy a nevében is benne van, az SMR-re, mint izompólya fellazító technikára épül. Egyszerű, lassú, kontrollált mozdulatok jellemzik, nem a fájdalom generálása, elviselése a cél, hanem annak, mint jelzőrendszernek a felhasználása, az izompólya ellazítása érdekében.

Mire jó? Az SMR System módszerével végzett SMR gyakorlatokat rendkívül hatékonyan tudjuk alkalmazni a rehabilitáció területén, gerincproblémák, izom- és ízületi fájdalmak csökkentése, fájdalomcsillapítás, stresszoldás, cellulitisz (narancsbőr), regeneráció meggyorsítása, teljesítmény növelése esetén, bármilyen edzés kiegészítőjeként, vagy a testtudat fejlesztésének eszközeként.

Kinek ajánlom? Azok számára, akik valamilyen testedzést folytatnak, az SMR System gyakorlatai biztosítja számukra a gyorsabb regenerációt, a sérülések megelőzését, bizonyos esetekben oldhatóvá válnak a régebbi sérülésekből adódó, az edzést gátló ízületi, illetve izomproblémák. Az izompólya fellazításával az izmok visszanyerik az optimális izomhosszt, így hatékonyabb és biztonságos erőkifejtésre lesznek képesek. Abban az esetben, ha valaki egy sérülés utáni rehabilitációs időszakban van, esetleg nem végez rendszeres testmozgást, remek kiegészítő lehet, hiszen az SMR System használatával oldódik a feszültség, megszűnik a stressz, ennek következtében csökkenhetnek azok a fájdalmak, amelyek az izompólya feszültségéből erednek.