SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTREND

A diétával kapcsolatban az embereknek elsőre az éhezés, koplalás jut eszébe. Sajnos rosszul. A diéta gyakorlatilag egy "irányított táplálkozás". Ennek a lényege a 3M szabály! Mikor! Mit! Mennyit! Az az ember aki nem irányított táplálkozással étkezik, vajon milyen szempontok szerint választja meg az ennivalóját? Hát igen...hogy finom legyen! És ami finom az a szervezetemnek is jó? Legtöbbször nem. Az első és legfontosabb, hogy tudatosítsuk magunkban, lehet finom ételeket fogyasztani úgy, hogy a szervezetünk megkapja a számára fontos tápanyagokat. Ebben segít egy szakmai háttér amivel tudatos táplálkozás állítható össze személyre szabottan.

Hosszú idő óta tartó rossz táplálkozási szokások megváltoztatása nem könnyű feladat, viszont változtatni rajta igenis lehet, sőt... Először is fel kell térképezni a rossz táplálkozási szokásokat, erre szolgál egy "Táplálkozási kérdőív" kitöltése, mely átfogó képet alkot az egyénről. Ezután jövök én. Összeállítom, kiszámolom, rendszerezem... Nem kell megijedned, nem kell napi 3-4 órát a konyhában töltened a tűzhely mellett. Egyszerűségre, praktikumra, letisztultságra törekszem. Megtanulhatod, mit mikor egyél. Mit mivel helyettesíts. Miből mennyit lehet. Ezután saját ételeid összeállítása gyerekjáték lesz, nem lesz feladat, hanem természetessé válik. Azon veszed észre magad, hogy jobban érzed magad, energikus vagy, rád mennek olyan ruhák amik addig nem. Természetesen nem engedlek el, bármikor segítségre van szükséged, kérdésed van, bármikor megkereshetsz és konzultálunk.

Reggeli?!  "Korán reggel nincs rá időm. Reggel nem tudok enni. Inkább alszok még 10 percet. Gyorsan bekapok egy szendvicset."

Ebéd?! "A munkahelyen eszek valami menüt. Rendelek valami. Nincs rá időm, mert sok a munka."

Vacsora?!  "Végre hazaértem, egész nap nem ettem semmit. Hol a hűtő? Eszek egy kis csokit, aztán lefekszem aludni." 

Magadra ismertél? Ha igen, akkor valóban gond van a táplálkozásoddal!

EDZÉSTERV KÉSZÍTÉS

A személyre szabott edzésterv olyan esetekre nyújt megoldást, amikor teremben, otthon vagy akár a szabadban szeretnél egyedül edzeni. Lehetsz teljesen kezdő vagy haladó szintű sportoló a tervezés elengedhetetlen, hiszen egy felépített rendszer sokkal hatékonyabb. Viszont azt fontosnak tartom megemlíteni, hogy amennyiben egyedül, edzésterv alapján edzel fenn áll annak a hibalehetősége, hogy a gyakorlatok végrehajtása nem lesz pontos, ami a hatékonyság rovására mehet. Ha csak mászkálsz a teremben és azzal megy el a lent töltött időd, hogy egy papírdarabbal a kezedben keresgeted a Scott-padot, akkor az az edzés nem igazán lesz hatékony. Fontosnak tartom az edzéstervet közösen átbeszéli, bemutatni a benne szereplő gyakorlatokat, gépeket illetve egy időnkénti konzultáció javasolt az esetleges változtatások miatt. A konzultáció történhet személyesen, telefonon vagy online, amelyik Neked szimpatikusabb.